hit counter


20:06 - 26 Kasım 2014 Çarşamba

24 Ağustos Ehliyet Soruları ve Cevapları 2013

24 Ağustos 2013 Cumartesi - 12:02
Kategori : Eğitim » Manşet


ehliyet24 Ağustos 2013 tarihinde yapılan yılın 5. ehliyet sınavı soruları ve cevaplarını sınava giren şoför adaylarıyla burada paylaşacağız. Bir önceki sınav olan 29 Haziran sınavından başarısız olanların da dahil olacağı 24.08.2013 tarihli ehliyet sınavı için soruları burada bulabilirsiniz.

29.06.2013 Tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarı

A1-A2 Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

B Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

C-D-E Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

H Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı

24 Ağustos Ehliyet Soruları ve Cevapları

Üstteki bağlantılar sınavdan yaklaşık olarak 1 hafta sonra aktif olacaktır.

Bu süre içinde sınavdaki aklınıza takılan soruları aşağıdaki yorum bölümünden sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

24 Ağustos 2013 Tarihli  Ehliyet Sınavında Sürücü Belgesi Sınıflarına Göre Soru Dağılımları

Ehliyet Soruları

24 Ağustos Ehliyet Sınavı Sonuçları 3 Eylül’de!

Milli Eğitim Bakanlığı’nca açıklanan iş takvimine göre 24 Ağustos ehliyet sınavı sonuçları 3 Eylül tarihinde açıklanacak. 3 Eylül Salı günü açıklanacak ehliyet sınavı sonuçlarının ardından adaylar direksiyon sınavına alınacaklar.

24 Ağustos Tarihli Ehliyet Sınavı Sorularından Aklınızda Kalanları Aşağıdan Bizlerle Paylaşabilirsiniz

Tagged with: , ,

"24 Ağustos Ehliyet Soruları ve Cevapları 2013" için 145 Yorum Yapılmıştır

  1. hatice diyor ki:

    bende k
    kitapcıgıydım

  2. Cagatay diyor ki:

    N kitapcigi olan yokmu yada sorular nezmn aciklanio

  3. miray diyor ki:

    arkadaşlar ben N kitapçığı idim. belediye ile ilgili bir soru vardı oonu ne yaptınız. şıkları hatırlaayamıyorum. bir tane çocuk parkı şıkkı vardı. o hatrımda ama onu işaretlemedim.

  4. adem Çağman diyor ki:

    Bak-Dinle-Hisset yönteminde hangisi kontrol edilmez. Cevap: Derinin rengi
    2) Dirsekle omuz arasında fışkırmalı bir kanama gördünüz. Bu hangi tip kanamadır? Cevap:Atardamar kanaması
    3) Burkulma nedir? Cevap:Eklem bağları ve yüzeylerinin zedelenmesi diyor kitap. Sınavdaki şıklarda tam böyle bir ifade yoktu. Şişme, Eklem yüzeylerinin anlık olarak birbirinden ayrılması, Eklemlerde şekil bozukluğu gibi seçenekler vardı.cevap büyük ihtimal şişme
    4) Kalp masajı kime yapılır?. Cevap: Kalbi durana
    5) İşitme kaybı olanlar hangi durumda ehliyet alabilir? Cevap: İşitme cihazıyla belli düzeyde duyma sağlandığında.
    6) Kazazedeye nerede müdahale edilir? Cevap: Olay yerinde
    7) Göğüs boşluğunda hangi organ bulunur Cevap: Kalp
    8) Kaza yerinde ilk olarak ne yapılmalıdır? Cevap: Araç sabitlenmeli
    9) Hangi durumda kazazedeye baş çene pozisyonu verilir? Cevap: Solunumu durmuş olanlara ama bu soruda bulantı ve kusması olana da baş çene pozisyonu verilebilir. Emin değilim.
    10) Cisim saplanmış bir resim vardı. Bu şekildeki kazazede nasıl sevk edilir? Cevap: Saplanan cisim çıkartılmadan
    11) Omurga yaralanmalarında düz bir şekilde sevk edilmeye çalışılmasının nedeni? Cevap: Oluşabilecek sinir zedelenmeleri ve kısmi felçleri önleyebilmek
    12) Kaza yerinden ilk sevk edilmesi gereken? Cevap: Solunumu durmuş olan
    13) Serin yere alınması, Tuzlu ayran, meyve suyu vb. içirilmesi hangi durumda yapılır? Cevap: Sıcak çarpması
    14) Vücut şekli verilmiş. Kol omuz kanamalarında hangi bölgeye basınç uygulanmalıdır? Cevap: Köprücük kemiği
    15)Kırığı sabitleme nedeni? Cevap: Dokulara zarar vermemesi için

  5. Orhan diyor ki:

    Trafik 29 haziran 2013 sinavinda Bsinifi ehliyetin M kitapciginda ki su soru yanlış olması gerekiyor bu sorunun cevabını trafik kanunda 1 ve 2 yani B secenegi ancak acıklanan cevap anahtarında D secenegi görünyor

    16. I- Hafif para cezası
    II- Sürücü belgesinin 6 ay süre ile geri
    alınması
    III- Araç kullanmaktan men cezası
    Suçun işlendiği tarihten itibaren geriye
    doğru 5 yıl içinde; yönetmelikte belirtilen
    miktarın üzerinde alkollü olarak araç kullandığı
    tespit edilen sürücüye, birinci defada
    yukarıdakilerden hangileri uygulanır?
    A) Yalnız I B) I ve II
    C) II ve III D) I, II ve III

  6. mert diyor ki:

    Arkadaşlar ben a2 ehliyet icin girdim sınava bu sinav soruları aciklandi soke oldum.a2 sınav kitapciginda 45 soru var fakat bana verilen kitapcikta 60 soru vardı ve sol ust tarafinda 6.grup yazıyordu ben baska bi kitapcikla mi girdjm sinava?

Konuya Aşağıdaki Alandan Yorum Yapabilirsiniz

(Lütfen argo kelimeler kullanmayınız ve küfür içeren cümleler kurmayınız. Aksi taktirde yorumunuz yayınlanmayacaktır.)